Web Hosting

Najpovoljniji Web Hosting u Hrvatskoj

Internet je globalna računaln mreža koja povezuje računala i manje ili veće računarlne mreže pomoću jedinstvenog protokola. Globalna mreža se sastoji od miliona korisnika (manjih mreža) koji međusobno razmjenjuju podatke i usluge kao mail, prijenos datoteka, world wide web itd.

Web Hosting Dalmatian DreamWorld Wide Web (skraćeno www) je sistem međusobno povezanih dokumenata i samo je jedan od servisa Interneta. Dokumenti mogu sadržavati tekst, grafiku ili drugi sadržaj. Informacije na webu se obično i prezentiraju pomoću ovih dokumenata koji čine sadržaj određene web stranice. Web stranice su pohranjene na kompjuterima koji se nazivaju web serveri. Kompjuteri koji pristupaju dokumentima na serverima zovu se web klijenti, a web stranice će vam prikazati web preglednici. Neki od poznatijih su Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera. Web preglednik šalje zahtjev web serveru za dohvatanje stranice pomoću web adrese, npr: www.dalmatiandream.com.  

Kolekcija web stranica na određenoj lokaciji čine web site.

Web Hosting Linux

Da bi korisnici mogli vidjeti neku web stranicu ona mora biti objavljena, odnosno web stranice moraju biti smještene na web server. Vaš PC može poslužiti kao server ako je spojen na mrežu ali uobičajeno je da taj zadatak za vas obavi specijalizirani hosting provajder koji će vaš web site smjestiti na svoj web server i tako će on postati dostupan svim korisnicima u svakom trenutku, ta usluga se zove web hosting. Usluga web (eng. mreža) i mail hostinga podrazumijeva postavljanje web stranica na web servere, kreiranje vlastitih e-mail adresa i mailbox-a, kreiranje baza podataka, instaliranje specifičnih aplikacija, statistike pristupa itd. Hosting usluga zapravo pruža „dom“, odnosno smještaj stranicama i čini ih stalno dostupnim na Internetu. Jedan od osnovnih preduslova za prisustvo na Internetu je smještaj web prezentacija na web servere.

Napravite izbor prema vašim potrebama

Web Hosting Windows

Postoji širok spektar hosting usluga, a koju ćete izabrati zavisi od vaših potreba. Za slabije posjećene web stranice kao što su osobne stranice na raspolaganju vam je besplatna ili vrlo jeftina hosting usluga koja je dosta ograničena brzinom prenosa podataka, prostorom na disku, dodatnim uslugama. Korisnici sa većim potrebama kao firme, kompanije, institucije i sl. će izabrati napredniji paket usluga koji će im omogućiti veću pouzdanost i efikasnost. Takvi korisnici trebaju obratiti pažnju na količinu prostora na disku, brzinu pristupa mreži koju nudi davatelj usluge, pouzdanost i snagu njihovog hardware-a te koliko će web site biti siguran od raznih "napada". Osim ovih osnovnih postoje i specijalni tehnički zahtjevi kao što su svakodnevno pravljenje sigurnosnih kopija, podrška za korištenje različitih baza podataka itd. Uobičajeno je i da u "paketu" dobijete i e-mail uslugu.

Za vas smo kreirali širok spektar različitih paketa i dodatnih usluga na dvije platforme (linux i windows), kako bi ste mogli izabrati servis prema vlastitim potrebama.
Odabirom hosting usluge, dobivate mogućnost kreiranja i korištenja privatnih ili profesionalnih e-mail adresa, koje sadrže ime vaše domene (npr. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Korisnički mail računi odlično su zašitćeni od neželjenih e-mailova (spam) i virusa. Naš web hosting je siguran i pouzdan.